Skip to main content

Οι διάφορες επιχειρήσεις δημιουργούν καθημερινά στη Λάρισα μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Σ’ αυτά ανήκουν και τα υπολείμματα καφέ των επιχειρήσεων που τον προσφέρουν. Τα υπολείμματα καφέ, έχοντας ουσιαστικά φυτική προέλευση, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, κυρίως ως λίπασμα, καθώς σύμφωνα με μελέτες, διατηρούν πολλά χρήσιμα συστατικά για την ανάπτυξη των φυτών. Επιπλέον μια μικρή αναζήτηση σε έγκυρες πηγές δείχνει ότι μπορούν να έχουν και κάποιες επιπλέον χρήσεις. Οι περισσότερες επιχειρήσεις πετούν τα υπολείμματα καφέ. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει ως παράδειγμα μια επιχειρηματική ευκαιρία που προκύπτει από τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτών των υπολειμμάτων.

Θεματικές ενότητες εργαστηρίου:

1) Τα συνήθη απορρίμματα επιχειρήσεων που μπορούν να ανακυκλωθούν: συσκευασίες, χρησιμοποιημένα έλαια, υπολείμματα φαγητού, υπολείμματα καφέ

1) Τα υπολείμματα του καφέ και οι δυνατές χρήσεις τους.

2) Η οργανωμένη περισυλλογή των υπολειμμάτων από τις καφετέριες: μια ευκαιρία για «πράσινη» επιχειρηματικότητα.

3) Μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ατόμων με σκοπό την περισυλλογή και αξιοποίηση των υπολειμμάτων από τις πολυάριθμες επιχειρήσεις καφέ. Η αμοιβαία ωφέλεια για την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τις καφετέριες.

4) Η λογική της ανακύκλωσης απορριμμάτων άλλων επιχειρήσεων: Ευκαιρία για συνέργειες/clustering μικρών επιχειρήσεων.

Το εργαστήριο είναι διήμερο και πραγματοποιείται 4 & 6 Ιουνίου, ώρα 10:00-15:00.


Φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής στο εργαστήριο:

    Ενημέρωση Προσωπικών Δεδομένων:
    Αιτούμαστε την συγκατάθεσή σας για την διατήρηση στο αρχείο μας των δεδομένων που συλλέγουμε από εσάς μέσω της παραπάνω φόρμας επικοινωνίας. Σκοπός της διατήρησης των δεδομένων αυτών είναι να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το ενδιαφέρον που εκδηλώσατε. Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για έξι (6) μήνες.

    Share